Painting Stockholm

Måla Stockholm 2019.05.25

Kurs: Måla Stockholm
Fyll i kontaktformen nedan och boka din plats. Jag återkommer med hur man betalar osv.
( Painting a Stockholm scene, more information in English below. Fill in the contact form and book your space on the course, I will get back to you about payment etc.)

Tid:  Lördag den 25 maj  kl 10.00 – 16.00

Plats: Dieselverkstaden, Bildsalen, Plan 3, Marcusplatsen 17, 131 54 Nacka

Pris: 950 kr.
Deltagarantalet är max 10 personer.

Motivet jag har valt till den här kursen är en gata i Stockholm. Mitt fokus kommer att ligga först på komposition och sedan hur man fånga ljuset när man målar.

Det här är min andra akvarellkurs och jag ser verkligen fram emot att undervisa och inspirera andra. Mitt mål är att ni kommer att lära er några viktiga steg för att kunna bli bättre som konstnärer. Det är viktigt också att man har roligt samtidigt när man målar och det ska ni få.

Kursprogram:

10.00 – 10.30
Teori
Vad är värt att tänka på innan man sätter igång med en akvarell?
Det här är ett komplex ämne så jag kommer att prata väldigt kortfattat om konsten att designa en layout så att man har bra förutsättningar för att lyckas med sin akvarell.

10.30 – 12.00
Demonstrationsmålning
Efter lite teori börjar jag med en demonstrationsmålning. Jag berättar steg för steg om vad jag gör och hur jag tänker när jag målar motiven. Deltagarna får gärna ställa frågor till mig under målningen.

12.00 – 13.00
Lunch.
Lunch ingår inte men det finns gott om restauranger i Sickla, Sushi är min favorit. Det finns också ett fint café i Dieselverkstaden vid entrén som serverar mackor och goda bakelser.

13.00 – 14.30
Dags att prova på
Efter lunch ska deltagarna prova på att måla en Stockholms gata scen. Jag kommer att stödja alla som behöver hjälp. Om någon har svårt att teckna kan jag teckna motivet åt er så att ni kommer igång men jag föreslår att ni gör ett försök i första hand.

14.30 – 14.45
Paus.
Fika med tilltugg ingår.

14.45 – 16.00
Försättning
Studenter fortsätter att måla sitt Stockholms motiv . Under tiden går jag runt och ger individuella råd och kommentarer kring era arbeten.

16.00
Slut
Jag hoppas att deltagarna har lärt sig en hel del och känner sig inspirerad. Mitt mål är att ni gillar dagen på Dieselverkstaden. Det är självklart underbart om ni har gjort en fin målning som ni vill ta hem också!

Vad som ingår i kursen:
– Två ark av Saunders Waterford akvarellpapper, 28 x 38 cm
– Tillgång till skivor för pappret.
– Maskeringstejp, blandkoppar, sprayflaskor och hårtorkar.
– Fika med tilltugg.

Vad du ska ta med
– Akvarellfärg, penslar, sudd och blyerts.
– Matlåda, om du inte vill äta på restaurang.


Anmälan

  Dieselverkstaden


  In English …

  A one day workshop
  Painting a Stockholm scene
  Date: 5th of May 2019, 10.00 – 16.00
  Address: Dieselverkstaden, Bildsalen, Plan 3, Marcusplatsen 17, 131 54 Nacka
  Price: 950 kr.

  This is my second watercolour workshop at Dieselverkstaden in Sickla, Nacka. The course has 3 parts, a talk about composition, a demonstration painting of “A Stockholm street scene” and finally the participants of the workshop paint the scene with continuous support from yours truly.
  This information is very short in English so if you are curious and would like to know more just fill in the contact form and I will get back to you.
  Cheers.

  Dieselverkstaden