Skärgård 2019.03.09

Kurs: Att måla ett skärgårdsmotiv, “Vinden avtar”
( Painting an archipelago scene, “The wind has died” – more information in English below.)

Tid:  Lördag den 9 mars  kl 10.00 – 16.00

Plats: Dieselverkstaden, Bildsalen, Plan 3, Marcusplatsen 17, 131 54 Nacka

Pris: 950 kr.

Deltagarantalet är max 10 personer.

Sommaren kommer snart och visst är det roligt att försöka fånga känslan med en akvarell. Motivet jag har valt till kursen är från Stockholms skärgård. Mitt fokus kommer att ligga på först komposition och sedan måleri av himmel, hav och segelbåtar.

Det här är min första akvarellkurs och jag ser verkligen fram emot att undervisa och inspirera andra. Mitt mål är att ni kommer att lära er några viktiga steg för att kunna bli bättre som konstnärer. Det är viktigt också att man har roligt samtidigt när man målar och det ska ni få.

Kursprogram:

10.00 – 10.30
Teori   
Vad är värt att tänka på innan man sätter igång med en akvarell.
Den här är ett komplex ämne så jag kommer att prata väldigt kortfattat om konsten att designa en layout så att man har bra förutsättningar för att lyckas med sin akvarell.

10.30 – 12.00
Demonstrationsmålning
Efter lite teori börjar jag med en demonstrationsmålning. Jag berättar steg för steg om vad jag gör och hur jag tänker när jag målar motiven. Deltagarna får gärna ställa frågor till mig under målningen.

12.00 – 13.00
Lunch.
Lunch ingår inte men det finns gott om restauranger i Sickla, Sushi är min favorit. Det finns också ett fint café i Dieselverkstaden vid entrén som serverar mackor och goda bakelser.


13.00 – 14.30
Dags att prova på
Efter lunch ska deltagarna prova på att måla “Vinden avtar”. Jag kommer att stödja alla som behöver hjälp. Om någon har svårt att teckna kan jag teckna motivet åt er så att ni kommer igång men jag föreslår att ni gör ett försök i första hand.

14.30 – 14.45
Paus.
Fika med tilltugg ingår.

14.45 – 16.00
Försättning
Student fortsätter att måla, “Vinden Avtar”. Under tiden går jag runt och ger individuella råd och kommentarer kring era arbeten.

16.00
Slut
Jag hoppas att deltagarna har lärt sig en hel del och kännar sig inspirerad. Mitt mål är att ni gillar dagen på Dieselverkstaden. Det är självklart underbart om ni har gjort en fin målning som ni vill ta hem också!

Vad som ingår i kursen:
– Två ark av Saunders Waterford akvarellpapper, 28 x 38 cm
– Tillgång till skivor för pappret.
– Maskeringstejp, blandkoppar, sprayflaskor och hårtorkar.
– Fika med tilltugg.

Vad du ska ta med
– Akvarellfärg, penslar, sudd och blyerts.
– Matlåda, om ni inte vill äta på restaurang.

Anmälan

  Dieselverkstaden i Nacka

  In English …

  A one day workshop
  Painting an archipelago scene, “The wind has died”
  Date: 9th of March, 10.00 – 16.00
  Address: Dieselverkstaden, Bildsalen, Plan 3, Marcusplatsen 17, 131 54 Nacka
  Price: 950 kr.

  Very briefly, I am having my first watercolour workshop in Dieselverkstaden in Sickla, Nacka. The course has 3 parts, a talk about composition, a demonstration painting of “The wind has died” and finally the participants of the workshop paint the scene with continuous support from yours truly.
  This information is very short in English so if you are curious and would like to know more just fill in the contact form and I will get back to you.
  Cheers.

  Ateljén